تحقیق شماره 8 (سلامت هیجانی) -
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه نخست        عناوین مطالب          نقشه سایت              ATOM           
گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان
درباره وبلاگ


این وبلاگ در تاریخ29/11/1386 توسط سرگروه حرفه وفن کنگان طراحی گردیده است.امید است همکاران، دوستان و دانش آموزان عزیز با نظرات و پیشنهادات سازنده خود،در هر چه بهتر شدن مطالب این وبلاگ مرا یاری نمایند.
آرشیو وبلاگ
نویسندگان

«بســـــــــــــــــــــــــم الله الرحمن الرحیم» 

نام ونام خانوادگی محقق:پریسا آذرگون

 

کـــــــــــــــلاس :دوم راهنمایی 

 

نام کتـــــاب:کتاب آیا می دانید؟

 

نویسنده کتاب: بیتو ساگال

 

مترجم: نادر محمدزاده 

سلامت هیجانی

اهمیت هیجان ها

هیجان ها همیشه مورد توجه کامل انسان بوده اند ، زیرا در هر تلاش و در هر اقدام مهم بشری ، هیجان ها به طریقی دخالت دارند . تقریباً همه فیلسوفان بزرگ در مورد ماهیت هیجان ها ، علل و اثرات آن نظریه هایی ارائه کرده اند . حکمای الهی به اهمیت بعضی از هیجان های خاص مرتبط با تجربهمذهبی افراد پی برده اند و پرورش این هیجان ها را در رأس برنامه تربیت مذهبی قرار داده اند . نویسندگان ، نقاشان و موسیقی دانان همواره سعی کرده اند برای تحریک احساسات افراد و تأثیر گذاشتن بر آنان از طریق ارتباط های سمبلیک به هیجان ها متوسل شوند ( پلدچیک ، ترجمه رمضان زاده ، 1366 )

تعریف هیجان

ریشه اصلی «Emotion  » فعل لاتین (Motere  )  به معنای « حرکت کردن » است و اضافه شدن پیشوند «e  » به آن که معنای ضمنی «دور شدن» را به آن می بخشد نشان میدهد . در هر هیجان ف گرایش به عمل کردن نهفته است . (گلمن ف ترجمه پارسا ، 1383)

هیجان وضعیت پیچیده ای است در پاسخ به تجربه های دارای بار احساسات هر هیجان شدید حداقل شش مؤلفه دارد . شامل تجربه های شخصی و ذهنی هیجان ، پاسخ های جسممانی درونی ، به ویژه آنهایی که با دستگاه عصبی خود مختار ارتباط دارند افکار و باورهای همراه با هیجان ، جلوه ای چهره ، واکنش های شخصی هیجان و گرایش به عمل ف هیچ یک از این مولفه ها به تنهایی  گویای حالت هیجانی نیست بلکه ترکیبی از همه آنهاست که هیجان معینی رابوجود می آورد .( آتکینسون ، 2005 ، ترجمه رسولی و پور ابراهیم ، 1389)

هیجان ها به دو دسته هیجان های مثبت و هیجان هایمنفی دسته بندی می شوند و هر کدام دارای محاسن و مزایای مخصوص به خود می باشند که در زیر به انها به طور اجمال پرداخته می شود :

محاسن هیجان های مثبت

1-    هیجان های مثبت مانند محبت ، شادی ، خوش بینی و امید ، علاقه ، عشق ، دایره تفکر و عمل آدمی را وسعت می بخشند . شادی و شادمانی ما را به سوی بازی کردن می رانند ، علاقه مندی باعث کشف و اکتشاف می شود ، عشق باعث افزایش خلق می شود . هیجان های مثبت مجب گسترش شیوه های عادی و معمول تفکر و زیستن شده و آدمی را به سوی آفرینندگی بیشتر ، کنجکاوی بیشتر یا در پیوند بیشتر با دیگران قرار می دهند .

2-    هیجان های مثبت منابعی شخصی می آفرینند . هیجان های مثبت از راه گسترش کوتاه مدت تفکر و عمل ، به کشف دیدگاه ها و کارها و پیوندهای اجتماعی می انجامند .

3-    هیجان های مثبت در زمره ی توان های سازگاری تکاملی هستند . یعنی گرایش هایی که برای نخستین انسان ها ، چندان رصت زندگی فراهم آوردند تا بتوانند تولید مثل کنند و تبدیل به اجداد ما شوند .

محاسن هیجان های منفی

1-    هیجان های منفی مانند ترس ، خشم ، نفرت ، غم ، احساس گناه شرمساری ، استرس ، ما را بر می انگیزند . هر هیجان منفی نقش مهمی بازی می.کند . مثلاً ترس و اضطاب بی اندازه مفید هستند . اگر ترس نبود نمی تو انستیم از خطر رهایی یابیم .

2-    هیجان های منفی به ما اطلاعات می دهند . هیجان های منفی خیلی بیشتر از احساسات مثبت ، اطلاعات در بردارند . هر کدام از هیجان های منفی اطلاعات خاصی را انتقال می دهند . غمگینی نشانه ی فقدان است ف ترس نوعی تهدید است و خش خبر از وجود عملکردیمی دهد سزاوار سرزنش است .

3-    هیجان های منفی به یادگیری کمک می کنند . احساسات منفی بیانگر آن است که ما مشکل داریم، و اغلب ماشه ی افکار نظام مندی را برای آن مسأله می چکاند. حساسات منفی به جمع آوری اطلاعات جدید رهنمون شده و تغییری در رویکرد را موجب میگردد . (حسن زاده ، 1386)




موضوع مطلب :

          
چهارشنبه 91 فروردین 30 :: 10:29 عصر

پیوندها
آمــار سایت
رتبـه ما در گوگل
فروشگاه اینترنتی

فروشگاه اینترنتی میهن مارکت

فروشگاه اینترنتی میهن مارکت

به وقت کنگان
امکانات جانبی