تحقیق شماره 4(ماشین رختشویی - یخچال -لامپ الکترونیکی) -
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه نخست        عناوین مطالب          نقشه سایت              ATOM           
گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان گروه آموزشی حرفه و فن کنگان
درباره وبلاگ


این وبلاگ در تاریخ29/11/1386 توسط سرگروه حرفه وفن کنگان طراحی گردیده است.امید است همکاران، دوستان و دانش آموزان عزیز با نظرات و پیشنهادات سازنده خود،در هر چه بهتر شدن مطالب این وبلاگ مرا یاری نمایند.
آرشیو وبلاگ
نویسندگان

  «بســـــــــــــــــــــــــم الله الرحمن الرحیم» 

 

نام ونام خانوادگی محقق :مریم موفق

 کـــــــــــــــلاس :ســـــــــوم راهنمایی  

نام کتـــــاب:دانستنیهای علمی جهان

نویسنده:رقیه اسلامی

موضــــــوع: 1-یخچال را چه کسی اختراع کرد؟        2-  ماشین رختشویی از کی معمول شد؟      3- لامپ الکترونیکی روشن بخش خانه ما

یخچال را چه کسی اختراع کرد؟

 در زمان های قدیم، برف و یخ وسایل طبیعی خنک کردن اجسام بودند. اسکندر کبیر و نرون امپراطور روم اوّلین کسانی بودند که، نوشابه های خود را بچین وسیله خنک می کردند.

ولی حتّى در آن روزگاران راه دیگری رای سرد کردن به کار می بردند. این عمل با حل کردن نمک های مخصوص در آب به وجود می آمد. موادّی مثل شوره و نیترات آلمینیوم، از آبی که در آن حل می شوند، حرارت را می گیرند، و سرما ایجاد می کنند.

نمک نقطه انجماد اب را کم می کند. وقتی نمک روی یخ پاشیده می شود، یخ تبدیل به آب می شود وبرای اینکه این تغییر صورت پذیرد، انرژی یا حرارت مورد نیاز است.این انرژی به وسیله آب فراهم می گردد، وبدینوسیله درجه حرارت آن حرارت آن تقلیل می یابد. بنابراین قدیمی ترین روش خنک کردن، به کار بردن برف و یخ، یا حل کردن نمک در آب بوده است. ولی روش دیگری هم موجب خنک کردن می شود، و آن روش تبخیر است، یعنی تبدیل مایع به بخار. وقتی شما مقدار کمی آب یا الکل روی دست خود می ریزید، مایع حرارت دست شما را می گیرد، و تبخیر می شود، وبه این جهت احساس سرما می کنید. همین اصل تبخیر است، که انسان را به سیستم خنک سازی جدید رهنمود شد.

 در سال 1823((مایکل فارادی)) کشف کرد، که وقتی بخار آمونیاک را تحت فشار قرار می دهیم، از زدودن حرارت آن می توان گاز آمونیاک را به مایع تبدیل کرد. وقتی به مایع آمونیاک اجازه داده می شود، که دو مرتبه به که دو مرتبه به حالت بخار برگردد، حرارت می گیرد و سرما تولید می کند. اولین ماشین یخ سازی که با این طریق به کار افتاد، در سال 1874 به وسیله یک مخترع سوئیسی به نام ((کارل لینده)) بود. در سال 13877 لینده آمونیاک را در یخچال به کار برد، و به این ترتیب یخچال های مدرن به کار افتاد.

 

لامپ الکترونیکی روشنی بخش خانه ما

به سال 1800 میلادی یک نفر انگلیسی به نام ((همفری دیو)) آزمایش های جالبی را در مورد الکتریسیته انجام داد. او یک باتری در اختیار داشت. به هر کدام از دو قطب این باتری یک سیم متصل کرد و سر هر سیم را به یک قطعه زغال مربوط ساخت. وی ابتدا دو زغال را به یدیگر وصل نمود، سپس به آرامی از هم دور کرد.او با این کار توانست جرقه هایی ولو کوچک ایجاد کند. و این چیزی است، که امروز ((قوس الکتریکی)) نامیده می شود. همفری دیوی با این آزمایش ساده امکان به وجود آمدن روشنایی الکتریکی را نوید داد. سپس دیوی به فکر افتاد، که سیم نازک پلاتینی را جانشین قطعه زغال سازد. عبور الکترون از داخل سیم پلاتینی باعث شد، که گرم و سرخ شده، و روشنایی ضعیفی را ایجاد کند.

مسئله مهم در آن روزگار مطرح بود، و آن اینکه منبع الکتریکی قوی در اختیار نداشتند، تا آزمایش ها را با سیم های بلند و کمی کلفت نیز دنبال کنند. در همین زمان مخترع دیگری به نام ((توماس ادیسون)) به آزمایش های همانندی برای ساختن لامپ الکتریکی پرداخت . اونیز ر شته های زغالی را در مسیر جریان قرار داد، وایجاد روشنایی کرد. اما چون آزمایش در هوای آزاد انجام می گرفت، به سوختن زغال و از بین رفتن آن منتهی می شد. تا اینکه ادیسون تصمیم گرفت، که آزمایش را در داخل حباب شیشه ای خالی از هوا نیز تکرار کند، آزمایش نتیجه بخش بود وزغال ها ساعت ها گرم می ماندند. بعدها مادّه ی ((تانتال)) را به جای زغال به کار که دمای ذوب آن 2900 درجه ی سانتیگراد بود، به این ترتیب لامپ الکتریکی به خدمت انسان در آمد.

 

ماشین رخت شویی از کی معمول شد؟

همه کس با ماشین رختشویی آشناست، امّا این ماشین در بسیاری از خانه ها جزو اثاثیه ی تجملی به شمار می رود.

پیش از اختراع ماشین رختشویی، معمولا لباس را در تشت های سفالی یا مسی یا لعابی می شستند. سپس برای آب کسی ان ها را روی آن می ریختند، تا چرک و کثافت آنها خارج شود، ورخت ها آبکشی شوند. سپس آب اضافی را با فشار آوردن وچلاندن می گرفتند و برای خشک شدن، آنها را روی طناب پهن می کردند.

نخستین ماشین رختشویی به سال 1858 در آمریکا ساخته شد. طرز کار آن بدین ترتیب بود که پره های زیادی داخل آن کار گذاشته شده بود، وبا یک دسته که به پهلوی آن وصل شده بود، آن را مثل چرخ چاه به حرکت در می آوردند، پره ها می پرخیدند، ولباس ها را هم با چرخش می شستند. ماشین های دیگری نیز بعد از آن ساخته شد، که اساس کارشان همین بود.

امّا هیچ کدام از این ماشین ها بی عیب نبودند ولباسها غالبا به پره ها گیر می کردند و پاره می شدند. در سال 1907 اولیم ماشین شویی، که با موتور کار می کرد، ساخته شد و کارش نسبتا رضایت بخش بود. وبالاخره در سال 1912 سازندگان این ماشین ها آن را برقی کردند.

بدنه ی ماشین های اوّلیه از چوب ساخته می شد، ولی به تدریج فلزات مس و فولاد و آلمینیوم و روی جانشین چوب شد موتور چرخاننده که اساس کار آنهاست به سال 1932در ماشین ها کار گذاشته شد، ودر سال 1935 نخستین ماشین های رختشویی، که ترکیبی از شوینده و خشک کننده بود، به بازار آمد.     




موضوع مطلب :

          
جمعه 91 فروردین 25 :: 11:36 صبح

پیوندها
آمــار سایت
رتبـه ما در گوگل
فروشگاه اینترنتی

فروشگاه اینترنتی میهن مارکت

فروشگاه اینترنتی میهن مارکت

به وقت کنگان
امکانات جانبی