درباره وبلاگ آخرین مطالب
آرشیو وبلاگ
نویسندگان
خربزه
یک کارشناس تغذیه با اشاره به وجود 37 میلیگرم ویتامین C در هر یک صد گرم میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماریهای لثه موثر دانست.
یوسف نقیایی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه یزد، میوه خربزه را در زمره میوههای شیرین برشمرد و اظهار کرد: هر یک صد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود. این کارشناس تغذیه یک گرم فیبر، 12 میلیگرم کلسیم، 17 میلیگرم فسفر، 238 میلیگرم پتاسیم،1250 واحد پیشساز ویتامین A و 31 کیلو کالری انرژی را از مواد تشکیل دهنده در هر یک صد گرم خربزه عنوان کرد. وی تاکید کرد: میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد. وی با اشاره به مقدار قابل توجه پیشساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، گفت: پیشگیری از بیماریهای چشمی، جلوگیری از بیماریهای عفونی، طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است. این کارشناس تغذیه در پایان متذکر شد: یک لیوان خربزه قطعه قطعه شده که حدود 240 گرم وزن دارد، یک واحد غذایی محسوب میشود درمورد خربزه هم گفتنی است: خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. خواص درمانی خربزه 1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد. 2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری هایسنگ کلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود. 3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. 4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود. 5- اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورتمرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد. 6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است. 7- خربزه باعثافزایش شیر در زنان شیرده می شود. 8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.
9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیتادرار آور، نرم کنندهو افزایش دهنده میل جنسی است. 10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است. 11- خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید. 12- خربزه بههضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید. 14- خوردن 8 گرم دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می کند. احتیاط لازم در مصرف خربزه 1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید. 2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند. 3- خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است
هلو و خواص آن شاید لذیذ ترین میوه تابستان،هلو باشد.هم ظاهرش خیلی چشم نواز و خوش رنگ است هم خوشمزه و بسیار لذیذ . هلو از خانواده هسته داران و گیلاس و زرد آلو است و سه گونه شناخته شده دارد: هلو سنگی،هسته جدا و نیمه سنگی. درخت هلو از زمانهای قدیم در چین وجود داشته و از آن جا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. این میوه خوشرنگ و لذیذ ، منبع غنی ویتامینهای AوC و سرشار از پتاسیم است ،به آسانی هضم می شود و تقویت کننده بدن است، اما هلو برای افراد سرد مزاج هم مضر است و بنابر این توصیه می شود این میوه را با عسل یا زنجبیل بخورند.درباره خواص درمانی هلو هم نکات بسیاری ذکر شده است. از جمله این که به دلیل داشتن آب فراوان ، برای رفع تشنگی و کم آبی بدن می توان از آن استفاده کرد. این میوه بوی بد دهان را از بین می برد و خوردن آن با پوست ، مقدار زیادی ویتامین Aرا به وسیله پوستش به بدن منتقل می کند. هلو ملین ،مسکن و مرطوب کننده است. مالیدن جوشانده آن به بدن ،پوست را نرم و لطیف می کند. حتی جویدن مغز هسته شیرین هلو هم کندی دندان را از بین برده و لثه ها را محکم می کند. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید وقتی مادران باردار از این میوه می خورند، به زیبایی نوزادشان کمک می کند و آن هم به این دلیل است که هلو سرشار از املاح فراوان و البته کمی هم شبه فلز "بروم" است و به همین دلیل به زیبایی نوزاد کمک فراوانی می کند. این همه خاصیت برای یک میوه که از چهار فصل سال ، فقط یک فصل را مهمان خانه هایتان است. پس هلو خوردن را فراموش نکنید.
هویج منبع مهم بتاکاروتن و الیاف می باشد که هر دو اینها کمک به جلوگیری از سرطان و حمله قلبی می کنند. میزان کلسترول در 5 نفر که سنین آنها بین 25- 41 سال بود و روزانه 30 گرم هویج خام مصرف می کردند اندازه گیری شده بعد از مدت سه هفته و دوباره این میزان کنترل شد و مشخص گردید که میزان کلسترول کاهش پیدا کرده است. از آنجایی که کلسترول زیاد یک عامل مهم در بیماری قلبی می باشد بنابراین هویج را دز صورت غذاهای خود قرار دهید. گروهی از محققین سوئدی اخیرا دلایل بیشتری برای استفاده از سبزیجات ریشه ای ارائه نمودند. آنها به این نتیجه رسیده اند که سبزیجات ریشه ای تاثیر بسزایی در کاهش میزان حمله های قلبی به خاطر پایین آوردن میزان کلسترول دارند. این تحقیقات مشخص کرد که 2 عامل مهم در بازسازی سلولهای رگ نقش دارند که شامل (PAI ) پلاسمینوژن اکتیوتور انهیبیتور و تیشو پلاسمینوژن آکتیوتور این دو ماده به طور کلی در بررسی ها نگهدارنده یکدیگرند. ولی چند سال قبل محققین متوجه شدند که مردمی که دارای میزان بالایی از PAI باشند بیشتر مستعد ابتلا به حملات قلبی هستند. به نظر محققین سوئدی در دانشگاه تحقیقی بر روی 290 زن و مرد با میانگین سنی 60-30 از نظر میزان PAI-1 بر روی نوع غذا انجام داده نتیجه بررسی بسیار شگفت انگیز بود بیشتر سبزیجات ریشه ای مثل هویج که مورد استفاده مردم است بیشتر افزایش دهنده TPA و کمتر افزایش دهنده PAI بود. نتیجه بررسی های نشان می دهد که افرادی که 6 بار یا بیشتر از سبزیجات ریشه ای در هفته خام یا پخته استفاده می کنند کمتر دچار حملات قلبی می شوند. در طول مدت بیش از 5 سال محققین غذای 287 زن را که سن آنها بین 32 تا 69 سال بود و مبتلا به بیماری قلبی بودند با گروه زنان مشابه مقایسه کردند و تفاوت مهمی بین دو گروه به دست آمد. بدین ترتیب که گروهی که از هویج استفاده می کردند نسبت به کسانی که کمتر از هویج استفاده می کردند کمتر شانس ابتلا به بیماری قلبی داشتند. بیماری قلبی اولین عامل مرگ در امریکا می باشد. برخی از مطالعات نشان می دهد که خوردن هویج کمک به جلوگیری از سرطان ریه و سایر سرطانها می کند. در یک مطالعه در مورد 3669 نفر مرد و زن در بلژیک مشخص شد که مصرف سبزیجات خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می دهد و نیز سبزیجات با فیبر زیاد مثل هویج خطر ابتلا را 24% کاهش می دهد. طی بررسی انجام شده در دانشگاه آتن و Harvard School زنانی که هر روز از هویج خام استفاده می کنند 5 تا 8 بار کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند با توجه به رشد سرطان سینه در امریکا جای خوشحالی است که مصرف هویج تازه نیز رو به ازدیاد است و امریکاییها امروزه 23% بیشتر از هویج مصرف می کنند.
طالبی و گرمک ترکیبات شیمیایی طالبی و گرمک ویتامینهای ( آ - A ) (ب1-B1) (ث-C) سلولز - پروتین - چربی-قند - کلسیم - پتاسیم - آهن خواص دارویی - غذایی طالبی میوه ای خنک و اشتهاآور است که در تابستان تشنگی را بر طرف مینماید. طالبی ادرار آور و ملین است. طالبی باعث طراوت و شادابی پوست میشود. به علت داشتن پتاسیم و عطر مطبوع، مقوی برای قلب بوده و عروق را باز میکند. برای کم خونی و نقرس و روماتیسم مفید میباشد. خوردن طالبی و گرمک را به مادران شیرده توصیه میکنیم که باعث افزایش شیر میشوند. توجه کسانی که ورم معده و مرض قند (دیابت) دارند باید در مصرف گرمک و طالبی احتیاط کرده و زیاده روی ننمایند. به علت سهل الهضم بودن معمولا به عنوان دسر خورده میشود. میتوانید طالبی را با شکر مخلوط نموده و به صورت پالوده مصرف نمایید و یا به کمک مخلوط کن، طالبی و شکر و شیر را مخلوط کرده و بصورت سرد میل نمایید.
خیار ترکیبات شیمیایی خیار آب - پروتئین - چربی - کلسییم - آهن -فسفر -پتاسیم - منیزیم - قند- گوگرد - کلر و ویتامینهای ( آ - A ) (ب1-B 1) (ب2-B 2) (پ پ - P P ) (ث-C) ( ب 6 - B 6 ) و ( ای - E ) خواص دارویی - غذایی
تذکر
موضوع مطلب : پیوند روزانه پیوندها
آمــار سایت رتبـه ما در گوگل به وقت کنگان |